Sposób przygotowania:
Kolorowy zawrót głowy
Należy w pierwszej kolejności przygotować niezbędne składniki na deser, następnie jaja rozbić i białka oddzielić od żółtek. Białka ubijać z dodatkiem szczypty soli na sztywną pianę. Do białek należy stopniowo dodawać cukier puder, a następnie dodać żółtka, nadal ubijając. Mąkę tortową i mąkę ziemniaczaną wymieszać ze sobą, następnie przesiać przez sito i wmieszać do składników ciasta, należy mieszać łyżką drewnianą. Okrągłą tortownicę wyłożyć na dnie papierem, następnie wyłożyć ciasto do tortownicy. Piec w temperaturze około 180 stopni C przez około 40 minut, uchylić piekarnik i w ten sposób ostudzić biszkopt. W dalszej kolejności należy schłodzić śmietankę w lodówce i ubić ją na sztywno z fixem do śmietany. Biszkopt przekroić na połowę i wyłożyć na niego połowę ubitej śmietany, równomiernie rozsmarować śmietanę na biszkopcie i przykryć drugim blatem biszkopta, resztę bitej śmietany wyłożyć na wierzch i na boki w biszkopcie i rozsmarować, Na boki wyłożyć dekoracje z białej i ciemnej czekolady, wyłożyć na wierzch umyte i osuszone maliny i jagody oraz dekoracje czekoladowe.
-Natka-
agnieszkalider
marietta