zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Kompot podwójnie jabłkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

najlepiej smakuje dobrze schłodzony

Kompot podwójnie jabłkowy

Składniki:

Kompot podwójnie jabłkowy

 

  • 1 kg jabłek ( papierówki )
  • 300 g chipsów jabłkowych ( domowych )
  • cukier do smaku
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1/2 laski kory cynamonu
  • 4 l wody

 

Sposób przygotowania:

Kompot podwójnie jabłkowy
Do garnka wlać wodę, dodać cynamon i zagotować. Jabłka umyć, za pomocą specjalnego nożyka wyciąć gniazda nasienne i razem ze skórką włożyć do gotującej się wody. Następnie dodać chipsy jabłkowe i gotować kompot 10 minut. Po tym czasie wlać sok z cytryny i doprawić do smaku cukrem. Kompot podawać dobrze schłodzony.