Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Kompot potrójnie owocowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Znalazłam w zamrażarce ostatni woreczek mrożonych śliwek. pierwsza myśl to kompot! :)

Kompot potrójnie owocowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kompot potrójnie owocowy

 

 

Sposób przygotowania:

Kompot potrójnie owocowy
Śliwki rozmrozić na sitku, przelać wodą, włożyć do garnka i zalać wodą. Wsypać 3 łyżki cukru waniliowego i zagotować. W międzyczasie umyć pozostałe owoce. Z czereśni usunąć gałązki a z truskawek szypułki. Wrzucić do śliwek najpierw czereśnie, a po 5 minutach dodać truskawki. Gotować kolejne 2 minuty i zestawić z ognia. Dodać cukru do smaku (ja już nie dodawałam. Wystarczyły mi te 3 łyżki). Wystudzić. Przelać do dzbanka. Podawać schłodzony
Kompot potrójnie owocowy
Śliwki rozmrozić na sitku przelać wodą włożyć do garnka i zalać wodą Wsypać 3 łyżki cukru waniliowego i zagotować
Kompot potrójnie owocowy
W międzyczasie umyć pozostałe owoce Z czereśni usunąć gałązki a z truskawek szypułki Wrzucić do śliwek najpierw czereśnie a po 5 minutach dodać truskawki Gotować kolejne 2 minuty i zestawić z ognia

Tagi:

śliwki domowe