Sposób przygotowania:
Kompot wiśniowo - czereśniowo - rabarbarowyETAP 1:
Do garnka wrzucić mrożone pokrojone na kawałki łodygi rabarbaru. Dodać ok. jedną garść mrożonych czereśni. Dodać ok. dwie garście mrożonych wiśni. Wiśnie miałam niewypestkowane a czereśnie wypestkowane, ale nie ma to większego znaczenia. Owoce zasypać ok. 3 łyżkami cukru. Można dać mniej jeśli owoce są słodkie.
Wszystko zalać wodą (ok. 1 litr), ustawić na gazie i zagotować. Gotować kilkanaście minut aż owoce zaczną się rozpadać.
Po ugotowaniu kompot pozostawić do przestudzenia a następnie przecedzić przez sito do dzbanka.
![Kompot wiśniowo - czereśniowo - rabarbarowy Kompot wiśniowo - czereśniowo - rabarbarowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kompot-wisniowo-czeresniowo-rabarbarowy-513486.jpg)
![Kompot wiśniowo - czereśniowo - rabarbarowy Kompot wiśniowo - czereśniowo - rabarbarowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kompot-wisniowo-czeresniowo-rabarbarowy-513487.jpg)
![Kompot wiśniowo - czereśniowo - rabarbarowy Kompot wiśniowo - czereśniowo - rabarbarowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kompot-wisniowo-czeresniowo-rabarbarowy-513488.jpg)
![Kompot wiśniowo - czereśniowo - rabarbarowy Kompot wiśniowo - czereśniowo - rabarbarowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kompot-wisniowo-czeresniowo-rabarbarowy-513489.jpg)