WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Kompot rabarbarowo - truskawkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny, zdrowy i orzeźwiający napój, lekko kwaskowy, lekko słodki, idealny do obiadu lub do picia w ciągu dnia.

Kompot rabarbarowo - truskawkowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kompot rabarbarowo - truskawkowy

 

Sposób przygotowania:

Kompot rabarbarowo - truskawkowy

ETAP 1:

Łodygi rabarbaru umyć i osuszyć. Pokroić na kilkucentymetrowe kawałki. Wodę wlać do garnka i zagotować. Do gotującej się wody wsypać pokrojony rabarbar a następnie dodać zamrożone truskawki. Gotować aż woda ponownie się zagotuje a owoce zaczną się rozpadać.
Do gotującego się kompotu wsypać cukier i wymieszać. Gotować jeszcze kilkanaście minut na wolnym ogniu. Po ugotowaniu pozostawić kompot do wystudzenia a następnie przecedzić przez sito.
Przelać do dzbanka i podawać.
Najlepiej smakuje schłodzony w lodówce.

Kompot rabarbarowo - truskawkowy
Kompot w trakcie gotowania i dosypywania cukru
Kompot rabarbarowo - truskawkowy
Zagotowany kompot rabarbarowo - truskawkowy
Kompot rabarbarowo - truskawkowy
Zamrożono truskawki dodane do zagotowanej wody
Kompot rabarbarowo - truskawkowy
Pokrojony rabarbar dodany do gotującej się wody