Sposób przygotowania:
Kompot z rabarbaru
Krok 1 Rabarbar i jabłko myjemy osuszamy i obieramy.
Krok 2 Jabłko przecinamy na pół i usuwamy gniazda nasienne.
Krok 3 Do garnka dodajemy rabarbar, jabłka, cukier oraz goździk. Całość zalewamy 3 litrami zimnej wody. Doprowadzamy do wrzenia.
Krok 4 Gdy to nastąpi zmniejszamy ogień i gotujemy na małym ogniu przez 15 minut.
Krok 5 Kompot przecedzamy , przelewamy do dzbanka i dobrze schładzamy.
Krok 2 Jabłko przecinamy na pół i usuwamy gniazda nasienne.
Krok 3 Do garnka dodajemy rabarbar, jabłka, cukier oraz goździk. Całość zalewamy 3 litrami zimnej wody. Doprowadzamy do wrzenia.
Krok 4 Gdy to nastąpi zmniejszamy ogień i gotujemy na małym ogniu przez 15 minut.
Krok 5 Kompot przecedzamy , przelewamy do dzbanka i dobrze schładzamy.