plocia

plocia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 163]

Kompot śliwkowo-rabarbarowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszny kompot na letnie upały, trochę kwaśny trochę słodki.

Kompot śliwkowo-rabarbarowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kompot śliwkowo-rabarbarowy

 

Sposób przygotowania:

Kompot śliwkowo-rabarbarowy
Rabarbar obrać ze skórki a następnie pokroić w paski o długości 2 do 3 cm. Śliwki węgierski umyć, przekroić na pół i wyjąć z nich pestki. Do garnka wrzucamy rabarbar, śliwki i dodajemy wodę. Wszystko razem zagotować (do rozgotowania śliwek). Po ugotowaniu dodać cukier i dokładnie wymieszać, ostudzić.
Kompot śliwkowo-rabarbarowy
Rabarbar obrać ze skórki a następnie pokroić w paski o długości 2 do 3 cm. Śliwki węgierski umyć, przekroić na pół i wyjąć z nich pestki.
Kompot śliwkowo-rabarbarowy
Do garnka wrzucamy rabarbar, śliwki i dodajemy wodę. Wszystko razem zagotować (do rozgotowania śliwek).
Kompot śliwkowo-rabarbarowy
Po ugotowaniu dodać cukier i dokładnie wymieszać, ostudzić.

Tagi:

śliwki