Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Kompot z czerwoną porzeczką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczny kompot agrestowo-porzeczkowy

Kompot z czerwoną porzeczką

Składniki:

Kompot z czerwoną porzeczką

 

  • 1 szklanka czerwonej porzeczki
  • 2 szklanki agrestu
  • 1 op. cukru waniliowego
  • 1/2 szklanki cukru

 

 

Sposób przygotowania:

Kompot z czerwoną porzeczką
Owoce porzeczki obrać z łodyżek dokładnie opłukać i włożyć do garnka.Agrest przebrać i obrać z końcówek .Dokładnie opłukać i dodać do garnka z porzeczką.Wlać do owoców około 2 litry wody , zagotować i dodać cukier waniliowy i cukier kryształ do smaku.Od zagotowania się gotować ok. 5 minut na małym ogniu. Kompot zestawić i schłodzić w lodowatej wodzie.