Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Kompot z rabarbaru i agrestu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczny kompot z agrestu i rabarbaru

Kompot z rabarbaru i agrestu

Składniki:

Kompot z rabarbaru i agrestu

 

  • ok. 2 szklanki rabarbaru
  • ok. 2 szklanki agresut
  • cukier trzcinowy
  • 1 szczypta cynamonu
  • 1/2 łyżeczki cukru waniliowego
  • kisiel wiśniowy

Sposób przygotowania:

Kompot z rabarbaru i agrestu
Owoce obrać i opłukać. Do garnka wlać wodę i zagotować ,dodać rabarbar i agrest. Chwilę pogotować jak agrest zacznie pękać dodać cukier trzcinowy do smaku ,cynamon i cukier waniliowy. Kisiel rozprowadzić w pół szklanki zimnej wody i wlać na gotujący się kompot.Wymieszać i zdjąć z ognia.Wstawić garnek z kompotem do większego pojemnika z zimną wodą i ostudzić.