ajrinwu

ajrinwu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 187]

Kompot z rabarbaru i rodzynek z galaretką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kompot ze świeżego młodego rabarbaru z rodzynkami i z galaretką truskawkową oraz szczyptą cynamonu.

Kompot z rabarbaru i rodzynek z galaretką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kompot z rabarbaru i rodzynek z galaretką

 

  • 1 szklanka rabarbaru
  • 2 duże łyżki rodzynek
  • pół galaretki truskawkowej albo wiśniowej
  • 6 szklanek wody
  • szczypta cynamonu
  • cukier do smaku około 2 łyżek

Sposób przygotowania:

Kompot z rabarbaru i rodzynek z galaretką
Rabarbar obieramy ze skór, kroimy i odmierzamy szklankę.

Do garnka wkładamy pokrojony na kawałeczki rabarbar oraz trzy duże łyżki rodzynek. Zalewamy sześcioma szklankami wody dodajemy duża czubatą łyżkę cukru i gotujemy do miękkości.

Dodajemy połowę galaretki truskawkowej albo wiśniowej mieszamy do rozpuszczenia.

Doprawiamy do smaku cukrem, i szczyptą cynamonu.
Kompot z rabarbaru i rodzynek z galaretką.
Rabarbar obieramy ze skór, kroimy i odmierzamy szklankę.
Kompot z rabarbaru i rodzynek z galaretką.
Do garnka wkładamy pokrojony na kawałeczki rabarbar oraz trzy duże łyżki rodzynek.
Kompot z rabarbaru i rodzynek z galaretką.
Pokrojony rabarbar oraz rodzynki zalewamy wodą.

Tagi:

owoce kompot