Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kompot ze śliwek i rabarbaru

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kompot ze śliwek i rabarbaru to smaczne połączenie. Przygotowany w domu i schłodzony wspaniale gasi pragnienie.

Kompot ze śliwek i rabarbaru Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kompot ze śliwek i rabarbaru

 

Sposób przygotowania:

Kompot ze śliwek i rabarbaru
Śliwki dokładnie umyć, oczyścić z pestek. Rabarbar obrać ze skórki, pokroić na kawałki. Rabarbar włożyć do garnka z gorącą wodą, wsypać wypestkowane śliwki, dodać goździki i gotować przez kilka minut. Następnie wsypać cukier wanilinowy, dosłodzić do smaku cukrem, wymieszać i schłodzić. Zimny kompot przelać do szklaneczek, włożyć po listku mięty i podawać.
Kompot ze śliwek i rabarbaru
Śliwki dokładnie oczyścić umyć i usunąć pestki
Kompot ze śliwek i rabarbaru
Rabarbar obrać ze skórki, pokroić na kawałki włożyć do wrzącej wody
Kompot ze śliwek i rabarbaru
Wsypać wypestkowane śliwki dodać gożdżiki
Kompot ze śliwek i rabarbaru
Gotować przez kilka minut dodać cukier wymieszać schłodzić