PaniTereska

PaniTereska

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Książka Kucharska: Najlepsze przepisy na dania z jagodami

Konfitura jeżynowo - jagodowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

pyszna konfitura jeżynowo - jagodowa

Konfitura jeżynowo - jagodowa

Składniki:

Konfitura jeżynowo - jagodowa

 

  • 500 g jeżyn
  • 500 g czarnych jagód
  • 1 Cukier żelujący 3:1 Dr. Oetkera

Sposób przygotowania:

Konfitura jeżynowo - jagodowa
Sposób przygotowania: Jeżyny umyć, usunąć szypułki. Jagody umyć, przebrać. Wsypać do garnka, dodać Cukier żelujący, dokładnie wymieszać. Mieszając doprowadzić do wrzenia. Gotować jeszcze przez 2 min. Garnek zdjąć z ognia i mieszać do zaniku piany. Gorącą konfiturę nałożyć do słoików, szczelnie zamknąć pokrywki i ustawić na ok. 5 min. do góry dnem.