blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Konfitura z agrestu po ukraińsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Świetny przepis naprawde polecam!!!

Konfitura z agrestu po ukraińsku

Składniki:

Konfitura z agrestu po ukraińsku

 

Sposób przygotowania:

Konfitura z agrestu po ukraińsku
Niezbyt dojrzały agrest naciąć z boku i wydrylować. Liście wiśni zalać wodą, zagotować. Wlać do naczynia z agrestem. Gdy płyn wystygnie, wstawić na 12 godzin do lo- \ dówki. Wyjąć liście, odcedzić owoce. Cukier zalać 2 szklankami wywaru. Zagotować i wrzucić agrest. Smażyć 15 min., | aż owoce będą przejrzyste. Przed końcem smażenia dodać 10 liści z wiśni. Konfitury przełożyć do słoików i zamknąć.