Sposób przygotowania:
Rzodkiewka gotowana
Najpierw przygotować słonecznik.
Rozgrzewamy patelnię wsypujemy ziarna słonecznika i prażymy chwilę cały czas mieszamy aby ziarna się nie przypaliły
Uprażone zsypujemy z patelni aby się nie przypaliły .
Rzodkiewki dobrze myjemy albo wkładamy na chwilę do zimnej wody.
Obieramy rzodkiewki z dużych liści ale zostawiamy środkowe listki zostawiamy też ogonki rzodkiewek.
W garnku zagotować wodę dodać sól do smaku i cukier włożyć przygotowane rzodkiewek .
Długość gotowania rzodkiewek zależy od ich wielkości ale tak około 10-15 minut najlepiej to sprawdzić.Ale jeżeli gotujemy krócej to zostaje ładniejszy kolor rzodkiewek.
Ugotowane rzodkiewki odsączamy na sitku .
Rozpuszczamy masło .
Rzodkiewki przekładamy na półmisek polewamy rozpuszczonym masłem i posypujemy ziarnami słonecznika
Takie rzodkiewki podałam na ciepło do obiadu.
POLECAM!!!
Rozgrzewamy patelnię wsypujemy ziarna słonecznika i prażymy chwilę cały czas mieszamy aby ziarna się nie przypaliły
Uprażone zsypujemy z patelni aby się nie przypaliły .
Rzodkiewki dobrze myjemy albo wkładamy na chwilę do zimnej wody.
Obieramy rzodkiewki z dużych liści ale zostawiamy środkowe listki zostawiamy też ogonki rzodkiewek.
W garnku zagotować wodę dodać sól do smaku i cukier włożyć przygotowane rzodkiewek .
Długość gotowania rzodkiewek zależy od ich wielkości ale tak około 10-15 minut najlepiej to sprawdzić.Ale jeżeli gotujemy krócej to zostaje ładniejszy kolor rzodkiewek.
Ugotowane rzodkiewki odsączamy na sitku .
Rozpuszczamy masło .
Rzodkiewki przekładamy na półmisek polewamy rozpuszczonym masłem i posypujemy ziarnami słonecznika
Takie rzodkiewki podałam na ciepło do obiadu.
POLECAM!!!
gusia1000