Sposób przygotowania:
Jajecznica ze szczypiorkiem
Jajka wybić do pojemnika odpowiedniej wielkości, dolać mleko, posolić i popieprzyć do smaku - roztrzepać widelcem. Dolać nieco płynnej przyprawy do zup i wymieszać.
Pokroić niewielki pęczek szczypiorku.
Na patelni stopić klarowane masło, wrzucić szczypiorek i rozgrzać do czasu, aż zacznie lekko skwierczeć. Wlać jajka z mlekiem i wymieszać.
Smażyć do ulubionej konsystencji stale mieszając.
Podawać z ulubionym pieczywem.
Pokroić niewielki pęczek szczypiorku.
Na patelni stopić klarowane masło, wrzucić szczypiorek i rozgrzać do czasu, aż zacznie lekko skwierczeć. Wlać jajka z mlekiem i wymieszać.
Smażyć do ulubionej konsystencji stale mieszając.
Podawać z ulubionym pieczywem.
halina