Inspiracje na Boże Narodzenie
Chcesz, by tegoroczne Święta były wyjątkowe? Przygotuj je razem z nami!
Skorzystaj ze sprawdzonych świątecznych przepisów i porad. więcej...
To konkurs, dzięki któremu wybierzemy potrawy będące królami wiosny, lata, jesieni i zimy. Każda pora roku jest wyjątkowa. Tę niepowtarzalność łatwo zauważyć w kuchni. Wiosna obdarowuje nas nowalijkami, lato zasypuje świeżymi owocami i warzywami, jesień przynosi pokłady grzybów, zima zaś nakazuje wykorzystać te składniki, które pozwolą ogrzać i nasycić organizm.
Zróżnicowanie pór roku sprawia, że kuchnia zyskuje na atrakcyjności.
Zachęcamy Was do zabawy, która wymaga myślenia sezonowego!
Wiosna to czas, kiedy wszystko wokół budzi się do życia. Bazary zapełniają się świeżymi owocami i warzywami. To właśnie wiosną rozglądamy się za zieloną sałatą, chrupiącą rzodkiewką i delikatnymi szparagami.
Dowiedz się więcejKiedy nadchodzi upragnione lato, nie tylko zaczynamy ubierać się lżej, ale także odżywiać w ten sposób! Sezon letni obfituje w świeże owoce i warzywa, dzięki którym możemy wyczarować kolorowe, pyszne i lekkie potrawy.
Dowiedz się więcejJesień to okres przejściowy, w którym przygotowujemy się na nadejście chłodów. Tempo naszego życia po intensywnym lecie spowalnia, zaczynamy odżywiać się inaczej. To czas, kiedy z owoców i warzyw.
Dowiedz się więcejZima to czas odpoczynku i ogólnego spokoju. Nastrój ten dość szybko przenika do naszych kuchni. Na pierwsze miejsce wysuwają się sycące potrawy mięsne, rozgrzewające i treściwe zupy, czy pachnący dzieciństwem domowy chleb.
Dowiedz się więcej