Bardzo aromatyczny i wilgotny piernik pomidorowy to alternatywa dla tradycyjnego świątecznego wypieku. Głównym jego składnikiem są pomidory z...
Piernik zazwyczaj przekładany jest powidłami lub dżemem. Czym zastąpić klasyczne nadzienie, żeby nadać piernikowi oryginalny smak? Sprawdź...
Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad, zapamiętaj parę wskazówek i...
Prawdziwy barszcz wykonany samodzielnie to najlepszy sposób na zdrową, aromatyczną potrawę. Zupa ta nie może obyć się bez zakwasu - sprawdź...
Najprostszy lukier robi się z cukru pudru, białka jaja i odrobiny soku z cytryny. Całość się miksuje do uzyskania jednolitej konsystencji.
Do zrobienia ciastek reniferów potrzebujemy mąki, masła, cukru, jajka oraz dodatków do dekoracji.
Śledzie na słodko przygotujemy z dodatkiem przecieru pomidorowego, rodzynek, cebuli, cukru oraz przypraw.
W niemalże każdym polskim domu 24 grudnia na stole pojawiają się tradycyjne, bożonarodzeniowe potrawy. Wigilia składa się z 12 dań, które...
Do zrobienia śledzi w oleju potrzebujemy jedynie śledzi, oleju oraz ulubionych przypraw i dodatków. Możemy za każdym razem dodawać inne.
Śledzie możemy przyrządzić w oleju, śmietanie, occie lub sosie na przykład musztardowym.
Święta Bożego Narodzenia zbliżają się wielkimi krokami. Nie macie kulinarnego pomysłu na świąteczne potrawy? Zainspirujcie się ciekawymi...
Najlepsze prezenty to te, które płyną prosto z serca. Mogą to być samodzielnie zrobione drobiazgi, a także pięknie ozdobione słodkie...
Nie ma nic lepszego od domowej wędliny! Jest to produkt niezwykle aromatyczny, soczysty i delikatny. Przygotuj mięsne wyroby według naszego...
Makówki przygotowujemy z bułek, mleka, maku, miodu i bakalii. Można powiedzieć, że są one uproszczoną wersją makowca.
Paszteciki możemy zawijać na różne sposoby: składając ciasto w trójkąty, prostokąty lub zwijając ciasto w roladę.
Pasztet z gęsi przygotowujemy z ugotowanej gęsiny i innych rodzajów mięsa. Wszystkie mielimy, doprawiamy i pieczemy do zrumienienia.
Pierniki norymberskie przygotujemy z mąki, masła, cukru, jajek, kakao, mleka, przypraw korzennych bakalii oraz opłatków do pierników.
Do przygotowania sernika krakowskiego potrzebujemy typowych składników na kruche ciasto, lukier oraz masę serową.
Do zrobienia masy makowej potrzebujemy maku, mleka, miodu i bakalii. Przygotowanie jej nie jest wcale trudne.
Suszona żurawina, woda, miód i przyprawy- tyle wystarczy by przygotować sos żurawinowy. Wykorzystamy go do wielu smacznych i wyszukanych dań.
Karpia możemy upiec w całości lub w formie filetów, czy dzwonków. Cały pieczony będzie zdecydowanie dłużej niż pokrojony na kawałki.
Rybę po grecku najlepiej przygotować z białych, chudych ryb morskich. Który gatunek będzie najlepszy? Zobacz, jak smażyć rybę do ryby po...
Do przygotowania naleśników, z których robi się krokiety potrzebne są mąka, jajka, woda gazowana i sól. Chrupkość zapewni im panierka z...
Do przygotowania klusek z makiem potrzebujmy makaronu, maku, miodu, orzechów i suszonych owoców. Jest to jedno z tradycyjnych dań...
Szukacie przepisu na tradycyjny barszcz na Wigilię? Nie wiecie z czym najlepiej smakuje oraz w czym go podać? Koniecznie przeczytajcie artykuł i...