Inspiracje na Boże Narodzenie
Chcesz, by tegoroczne Święta były wyjątkowe? Przygotuj je razem z nami!
Skorzystaj ze sprawdzonych świątecznych przepisów i porad. więcej...
Bazary zapełniają się świeżymi owocami i warzywami. To właśnie wiosną rozglądamy się za zieloną sałatą, chrupiącą rzodkiewką i delikatnymi szparagami. Na naszych stołach coraz częściej stawiamy zdrowe i lekkie sałatki, pyszne przekąski oraz wiosenne zupy. Jako uzupełnienie dania głównego wybieramy kolorowe surówki ze świeżych warzyw.
Ci, którzy przez cały rok tęsknili za soczystymi i aromatycznymi potrawami z grilla wreszcie mogą oddać się swojej pasji. Weź udział w konkursie i pokaż nam. jakie danie lub deser jest Twoim wiosennym faworytem!
Ugotowane zielone szparagi owinięte w szynkę prosciutto i grillowane na patelni grillowej. Podane z sosem z dwóch serów.
Przesąd, że dobre ciasto czy deser nie może obejść się bez: masła, mleka, jajek czy śmietany, nie zawsze się sprawdza. Ciasto bez tych składników może być równie pyszne i aromatyczne, jak to tradycyjne.
Marynowany i smażony na patelni grillowej łosoś , podany na pokrzywowej kołderce z sosem śmietanowo - serowym.
Pyszna,delikatna zupa kalafiorowa z koperkiem. Smaku dodają jej delikatne kluseczki. Doskonała na upały.
Pyszny pudding z rabarbarem, jabłkami i sosem karmelowym. Zbilansowana kwaskowatość jabłek i rabarbaru idealnie uzupełnia się ze słodkim sosem karmelowym.
Najlepsze ciasto ucierane jakie do tej pory jadłam,myślę,że to za sprawą maślanki,którą pierwszy raz dodałam do ciasta. Niezwykle mięciutkie i delikatne w smaku.Wprost nie można mu się oprzeć.
Kisiel po przestudzeniu można podać także z innymi dodatkami, np. bitą śmietaną, lodami itp.! Kisiel na ciepło możemy podać z świeżo ugotowanym budyniem waniliowym! Polecam ten pyszny, tani i prosty deser!
Kiedy na rynku i w ogrodzie nie będzie już rabarbaru, ani truskawek wystarczy otworzyć słoiczek takiego dżemu i cieszyć się smakiem tych owoców!!
Uwielbiam pierogi z truskawkami,u mnie obowiązkowo muszą być zrobione co najmniej raz w sezonie truskawkowym. Najbardziej smakują mi polane stopionym masłem i posypane cukrem.Polecam na podwieczorek.
Połączenie rozmarynu, octu balsamicznego, soczystych truskawek i delikatnego filetu z pewnością przypadnie Wam do gusty, wystarczy tylko spróbować! Truskawki bowiem nie tylko pysznie smakują w deserach:)!
Przepis na ciasto powstał w mojej głowie gdy szukałam składników do upieczenia ciasta. I tak z niewielu składników upiekłam pyszną, kruchą tartę z truskawkami.
Smaczny, zdrowy i aromatyczny miód z płatków dzikiej róży, do wykorzystania zimą by wspomóc organizm