Znakomite krokiety w rybnej wersji! Z farszem łososiowym z dodatkiem cebulki i szpinaku smakują naprawdę wybornie. Tego trzeba skosztować!
Popularna słodkość tym razem w nieco egzotycznym wydaniu. Prosty w przygotowaniu i niezwykle smaczny sernik, idealny na święta!
Sok pomarańczowy, ostra papryka, migdały w płatkach... w połączeniu z ulubioną rybą? TAK! Wyjątkowy przepis na wyśmienitą rybę, której...
Nawet jeśli zdrowo się odżywiasz i dbasz o to co jesz, nie musisz rezygnować ze świątecznych słodkości! Odkryj wyjątkowy przepis na pyszny...
Przygotowując samodzielnie uszka masz pewność, jakie składniki zostały użyte. Okazuje się, że nawet ten popularny, świąteczny dodatek...
Takiej wersji ciasta z pewnością nikt nie będzie się spodziewał! Egzotyczna wersja makowca z dodatkiem granatu jest odpowiednia również dla...
Świąteczne sałatki wcale nie muszą być tłuste i ciężkostrawne! Przygotuj na nadchodzące święta pyszną i zdrową sałatkę z kaszy...
Ten przepis skradnie serce każdego łasucha! Pyszny keks z lekką nutą marcepanu - przygotuj dla swoich bliskich słodką niespodziankę w te...
Przepis dla wszystkich, którzy dbają o linię. Pyszne (i zdrowe!) pierożki gryczane z farszem z soczewicy i jarmużu zaskoczą Cię doskonałym...
Ten przepis to najlepszy dowód na to, że typowe świąteczne potrawy można serwować w wersji light bez utraty wyjątkowego smaku! Odkryj...
Pierogi z kapustą i grzybami
Jeśli Wigilia to pierogi, jeśli pierogi to tylko z kapustą i grzybami. Przyznam, że połączenie grzybów z kiszoną kapustą to jedno z moich ulubionych. Zachęcam do przygotowania pierogów na podstawie mojego przepisu.
1
Barszcz czerwony z uszkami
Czerwony barszczyk z uszkami to sztandarowa Wigilijna potrawa. Wypróbuj mój przepis na barszcz czerwony z grzybowymi uszkami.
2
Wigilijna zupa grzybowa
Zupa grzybowa to jedno z tych dań, bez którego nie wyobrażam sobie Wigilii. Zapraszam Was do przygotowania smacznej i łatwej zupy grzybowej.
3
Kulebiak z kapustą i grzybami
Kulebiak z kapustą i grzybami to smak mojego dzieciństwa, do którego lubię wracać. Zapraszam do przygotowania kulebiaka, który idealnie pasuje do czerwonego barszczyku.
4
Tradycyjny karp smażony
Karp ma swoich przeciwników oraz zwolenników. Ja bardzo lubię karpia, szczególnie smażonego, dlatego też często robię go w swoim domu. Zachęcam do przygotowania tradycyjnego karpia na Wigilijny stół.
5
Wigilijny kompot z suszu
Bez aromatycznego kompotu z suszu nie ma Wigilijnej Wieczerzy - przynajmniej w moim domu, zachęcam do przygotowania kompotu na podstawie mojego przepisu.
6
Wigilijna kapusta z grzybami
Kapusta z grzybami to obowiązkowe danie na Wigilijnym stole. Zachęcam do przygotowania kapusty z grzybami na podstawie mojego przepisu.
7
Imbirowy tatar ze śledzia
Taka przystawka to odważne połączenie śledzia imbiru oraz gruszki. Zachęcam do sprawdzenia czy taki smak wam odpowiada.
9
Sałatka ze śledzi i śliwek
Sałatka śledziowa jest bardzo smaczna i łatwa w przygotowaniu, dlatego też zawsze gości na moim Wigilijnym stole. Zapraszam do wypróbowania mojego przepisu na sałatkę ze śledzia i śliwek.
10
Piernik z migdałami i rodzynkami
Zapraszam do przygotowania świątecznego piernika z migdałami i rodzynkami. Piernik zrobiony na podstawie tego przepisu będzie wilgotny, słodki i aromatyczny.
11
Sernik na kruchym cieście
Sernik to tradycyjne ciasto na Boże Narodzenie. Zapraszam do przygotowania sernika na kruchym spodzie z lukrem i skórką pomarańczową.
12
W wielu domach łazanki pojawiają się na stołach raz w roku - w święta Bożego Narodzenia. Zobacz, jak przygotować je w wersji wigilijnej!
Bardzo aromatyczny i wilgotny piernik pomidorowy to alternatywa dla tradycyjnego świątecznego wypieku. Głównym jego składnikiem są pomidory z...
Piernik zazwyczaj przekładany jest powidłami lub dżemem. Czym zastąpić klasyczne nadzienie, żeby nadać piernikowi oryginalny smak? Sprawdź...
Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad, zapamiętaj parę wskazówek i...
Prawdziwy barszcz wykonany samodzielnie to najlepszy sposób na zdrową, aromatyczną potrawę. Zupa ta nie może obyć się bez zakwasu - sprawdź...
Najprostszy lukier robi się z cukru pudru, białka jaja i odrobiny soku z cytryny. Całość się miksuje do uzyskania jednolitej konsystencji.
Do zrobienia ciastek reniferów potrzebujemy mąki, masła, cukru, jajka oraz dodatków do dekoracji.
Śledzie na słodko przygotujemy z dodatkiem przecieru pomidorowego, rodzynek, cebuli, cukru oraz przypraw.
W niemalże każdym polskim domu 24 grudnia na stole pojawiają się tradycyjne, bożonarodzeniowe potrawy. Wigilia składa się z 12 dań, które...
Do zrobienia śledzi w oleju potrzebujemy jedynie śledzi, oleju oraz ulubionych przypraw i dodatków. Możemy za każdym razem dodawać inne.
Śledzie możemy przyrządzić w oleju, śmietanie, occie lub sosie na przykład musztardowym.
Święta Bożego Narodzenia zbliżają się wielkimi krokami. Nie macie kulinarnego pomysłu na świąteczne potrawy? Zainspirujcie się ciekawymi...
Najlepsze prezenty to te, które płyną prosto z serca. Mogą to być samodzielnie zrobione drobiazgi, a także pięknie ozdobione słodkie...
Nie ma nic lepszego od domowej wędliny! Jest to produkt niezwykle aromatyczny, soczysty i delikatny. Przygotuj mięsne wyroby według naszego...
Makówki przygotowujemy z bułek, mleka, maku, miodu i bakalii. Można powiedzieć, że są one uproszczoną wersją makowca.
Paszteciki możemy zawijać na różne sposoby: składając ciasto w trójkąty, prostokąty lub zwijając ciasto w roladę.
Pasztet z gęsi przygotowujemy z ugotowanej gęsiny i innych rodzajów mięsa. Wszystkie mielimy, doprawiamy i pieczemy do zrumienienia.
Pierniki norymberskie przygotujemy z mąki, masła, cukru, jajek, kakao, mleka, przypraw korzennych bakalii oraz opłatków do pierników.
Do przygotowania sernika krakowskiego potrzebujemy typowych składników na kruche ciasto, lukier oraz masę serową.
Do zrobienia masy makowej potrzebujemy maku, mleka, miodu i bakalii. Przygotowanie jej nie jest wcale trudne.
Suszona żurawina, woda, miód i przyprawy- tyle wystarczy by przygotować sos żurawinowy. Wykorzystamy go do wielu smacznych i wyszukanych dań.
Karpia możemy upiec w całości lub w formie filetów, czy dzwonków. Cały pieczony będzie zdecydowanie dłużej niż pokrojony na kawałki.
Rybę po grecku najlepiej przygotować z białych, chudych ryb morskich. Który gatunek będzie najlepszy? Zobacz, jak smażyć rybę do ryby po...
Do przygotowania naleśników, z których robi się krokiety potrzebne są mąka, jajka, woda gazowana i sól. Chrupkość zapewni im panierka z...
Do przygotowania klusek z makiem potrzebujmy makaronu, maku, miodu, orzechów i suszonych owoców. Jest to jedno z tradycyjnych dań...