Sposób przygotowania:
Koperkowa z makaronem ryżowym
Być może ktoś się oburzy, że robię zupę na kostce rosołowej, a nie na mięsie, ale ja właśnie tak lubię :) Zupa jest banalnie prosta i potrzebne są tylko 4 składniki, ale była na prawdę smaczna :)
Koperek bardzo drobno siekamy i przygotowujemy potrzebne składniki. Do garnka wlewamy 1 litr wody, dodajemy kostkę rosołową i nastawiamy na gaz, dodajemy również nieco jarzynki i pieprzu. Kiedy woda zacznie wrzeć dodajemy koperek, a po chwili wlewamy koperek, po zagotowaniu zdejmujemy z gazu. Miedzy czasie nastawiamy wodę na makaron, po zagotowaniu zestawiamy z ognia, wkładamy makaron ryżowy i pozostawiamy pod przykryciem na kilka minut,po wyjęciu delikatnie kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do miseczek, wlewamy gorącą zupę i podajemy.
Koperek bardzo drobno siekamy i przygotowujemy potrzebne składniki. Do garnka wlewamy 1 litr wody, dodajemy kostkę rosołową i nastawiamy na gaz, dodajemy również nieco jarzynki i pieprzu. Kiedy woda zacznie wrzeć dodajemy koperek, a po chwili wlewamy koperek, po zagotowaniu zdejmujemy z gazu. Miedzy czasie nastawiamy wodę na makaron, po zagotowaniu zestawiamy z ognia, wkładamy makaron ryżowy i pozostawiamy pod przykryciem na kilka minut,po wyjęciu delikatnie kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do miseczek, wlewamy gorącą zupę i podajemy.