Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Koperkowa z makaronem ryżowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

najprostsza w świecie zupka :)

Koperkowa z makaronem ryżowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Koperkowa z makaronem ryżowym

 

  • pęczek koperku
  • 1 szklanka śmietany 30%
  • 100 gram makaronu ryżowego
  • 1 kostka rosolowa
  • 1 litr wody
  • przyprawy

Sposób przygotowania:

Koperkowa z makaronem ryżowym
Być może ktoś się oburzy, że robię zupę na kostce rosołowej, a nie na mięsie, ale ja właśnie tak lubię :) Zupa jest banalnie prosta i potrzebne są tylko 4 składniki, ale była na prawdę smaczna :)

Koperek bardzo drobno siekamy i przygotowujemy potrzebne składniki. Do garnka wlewamy 1 litr wody, dodajemy kostkę rosołową i nastawiamy na gaz, dodajemy również nieco jarzynki i pieprzu. Kiedy woda zacznie wrzeć dodajemy koperek, a po chwili wlewamy koperek, po zagotowaniu zdejmujemy z gazu. Miedzy czasie nastawiamy wodę na makaron, po zagotowaniu zestawiamy z ognia, wkładamy makaron ryżowy i pozostawiamy pod przykryciem na kilka minut,po wyjęciu delikatnie kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do miseczek, wlewamy gorącą zupę i podajemy.
Koperkowa z makaronem ryżowym
Przygotowujemy wszystkie potrzebne składniki...
Koperkowa z makaronem ryżowym
Kiedy woda zacznie wrzeć dodajemy koperek, .
Koperkowa z makaronem ryżowym
po wyjęciu delikatnie kroimy na mniejsze kawałki i .