iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Koperkowe skrzydełka z nutką czosnku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smaczne smażone skrzydełka z nutką czosnku i dużą ilością koperku świeżego- polecam na obiad lub kolacje

Koperkowe skrzydełka z nutką czosnku

Składniki:

Koperkowe skrzydełka z nutką czosnku

 

Sposób przygotowania:

Koperkowe skrzydełka z nutką czosnku
Cebule i czosnek obieramy z łupiny. Skrzydełka drobiowe myjemy osuszamy i odcinamy końcówki. Skrzydełka doprawiamy solą i pieprzem z każdej strony.W dużej patelni rozgrzewamy smalczyk, dajemy posiekany czosnek i pokrojoną w piórka cebulę. Doprawione skrzydełka układamy w patelni i smażymy na złoto z obu stron. Posypujemy łyżką mąki. Mieszamy i podlewamy 1 szklanką wody i dodajemy suszony czosnek . Przykrywamy i dusimy do miękkości mięsa. Następnie dodajemy pokrojony drobno koperek mieszamy. Jeszcze raz doprawiamy solą i pieprzem do smaku.