Sposób przygotowania:
Koperty francuskie z owocami leśnymi
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Płat ciasta francuskiego tniemy na prostokąty. Owoce odsączamy na sitku z nadmiaru wody i soku. Do odsączonych owoców dodajemy cukier i mieszamy aby ładnie się nim pokryły. Na środek prostokątów z ciasta francuskiego kładziemy łyżkę owoców, ciasto składamy na pół i brzegi zlepiamy. Rozkłóconym jajkiem smarujemy ciasto i pieczemy 16-20 minut aż nabierze pięknego złocistego koloru. Gotowe koperty możemy posypać jeszcze różanym cukrem pudrem.
![Koperty francuskie z owocami leśnymi Koperty francuskie z owocami leśnymi](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/koperty-francuskie-z-owocami-lesnymi-281381.jpg)
![Koperty francuskie z owocami leśnymi Koperty francuskie z owocami leśnymi](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/koperty-francuskie-z-owocami-lesnymi-281382.jpg)
![Koperty francuskie z owocami leśnymi Koperty francuskie z owocami leśnymi](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/koperty-francuskie-z-owocami-lesnymi-281383.jpg)