Sposób przygotowania:
Szybkie ciastka francuskie z owocami
Sprawdziłem to ciasto (z Lidla) - nie zawiera (a przynajmniej producent o tym nie informuje) sztucznych dodatków. Ciastka są półwytrawne, zawierają owoce i miód - dobra moim zdaniem przekąska dla dzieci. Jabłko i brzoskwinie obierz i pokrój w cienkie plasterki. Rozgrzej w rondlu masło, dodaj miód, cynamon i goździki. Wrzuć pokrojone jabłka i obsmażaj, aż zmiękną. Wyjmij na talerzyk. Ciasto (rozmrożone) podziel na kwadraty - mnie wyszło 18. Zawiń ich brzegi do góry, tworząc małe miseczki. Nałóż do nich po dwa - trzy plasterki owoców (oddzielnie jabłka i brzoskwinie). Jabłka posyp jeszcze odrobiną cynamonu, brzoskwinie posmaruj pozostałą z pieczenia jabłek glazurą. Z resztek ciasta wytnij cienkie paski i przykryj nimi owoce. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni - termoobieg - wstaw ciastka ułożone na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok. 20 minut, aż będą rumiane. Po ok. 15 minutach możesz ciastka spryskać wodą - będą ładnie zrumienione.