ami91

ami91

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 273]

Kopiec smaków z warzywkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Doskonała surówka do obiadu w połączeniu kilku smaków

Kopiec smaków z warzywkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kopiec smaków z warzywkami

 

  • pół głowki młodek kapusty
  • 1 długi ogórek zielony
  • 1 średnia marchewka
  • małe jabłuszko lub pół duzego
  • mała cebulka
  • 3 łyżki oliwy
  • sól, pieprz
  • kilka kropel cytryny
  • łyżeczka cukru
  • pół łyżeczki musztardy ostrej

Sposób przygotowania:

Kopiec smaków z warzywkami
Kapustę dokładnie myję biorąc ładne liście.Szatkuję na drobne paseczki. Ogórek myję dokładnie, nie obieram ze skórki i ścieram na tarce do kapusty. Solę 1 łyżeczką soli, ugniatam i odstawiam na pół godziny. W tym czasie obieram marchewkę, ścieram na tarce, a cebulę kroje w kosteczkę i podsmażam na patelni z dodatkiem oliwy. Gdy kapusta puści soki dokladnie odciskam. Dodaję do niej zawartość z patelni. Scieram małe jabłko na tarce, dodaje sok z cytryny, cukier, musztardę, doprawiam ewentualnie pieprzem i mieszam. Smacznego ;)
Kopiec smaków z warzywkami
Kapustę z ogórkiem łącze z solą i odstawiam
Kopiec smaków z warzywkami
Nagromadzona wodę dokładnie odciskam z kapusty
Kopiec smaków z warzywkami
Dodaję podsmażoną cebulę z marchwią i do tego jabłko
Kopiec smaków z warzywkami
Przyprawiam do smaku i mieszam ze sobą skladniki