SUPERPRZEPIS

Koreczki „śledzikowe roladki”

  • 4
         
ocena: 4/5 głosów: 11
Koreczki „śledzikowe roladki” Więcej zdjęć (3)

Takie coś na ząb ze śledzikiem ;-)

Składniki:

Koreczki „śledzikowe roladki”

 

 

 

Sposób przygotowania:

Koreczki „śledzikowe roladki”
Placki tortilla smarujemy po połowie powierzchni pesto z suszonych pomidorów. Śledzie kroimy wzdłuż na pół. Ogórek dokładnie myjemy i kroimy w słupki. Podobnie postępujemy z jabłkiem. Natomiast pomidorki koktajlowe kroimy w ćwiartki. Na posmarowanej Pesto tortilli, w odległości około 1/3 od brzegu układamy śledzia, słupki ogórka oraz jabłka. Całość rolujemy, a następnie kroimy na 1 centymetrowe kawałki. Każdy koreczek przebujamy wykałaczką z cząstką pomidorka koktajlowego.
Koreczki „śledzikowe roladki”
Tortilla posmarowana czerwonym pesto na 1/2 powierzchni.
Koreczki „śledzikowe roladki”
Sposób krojenia nadzienia przypomina nieco przygotowywanie sushi :-)