Adam28

Adam28

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 88]

Korki z kiełbasy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne korki z kiełbasy podwawelskiej

Korki z kiełbasy

Składniki:

Korki z kiełbasy

 

  • 30 dag pieczonej lub gotowanej białej kiełbasy podwawelskiej lub innej
  • 2 łyżki tartego chrzanu
  • gęsty sos majenozowy

 

Sposób przygotowania:

Korki z kiełbasy
Kiełbasę obrać ze skórki, pokroić w poprzek na 3-centymetrowe kawałki. Na każdy kawałek nałożyć chrzan wymieszany z majonezem na gęsta masę i wbić wykałaczkę lub szpadkę. Korki podawać ułożone na podłużnym półmiseczku lub tacce. Kiełbasę można dobrać według swego uznania.