lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Korniszony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Domowe przetwory na zimę.

Korniszony Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Korniszony

 

  • Zalewa:
  • 5 szk wody
  • 1 szk octu
  • 4 łyżki cukru
  • łyżeczka soli
  • pozostałe składniki na 1 słoik litrowy:
  • KOPER
  • 2 ziarenka ziela angielskiego
  • chrzan (korzeń lub liść)
  • 1 ząbek czosnku
  • 5 ziarenek gorczycy
  • mała cebulka

Sposób przygotowania:

Korniszony
Ogórki umyłam. Słoiki umyłam. Marchew obrałam pokroiłam na mniejsze kawałeczki. Czosnek obrałam jeden ząbek na 1 słoik, kawałeczek chrzanu ,malutka cebulka , gorczyca, ziele angielskie, listek laurowy, Do słoika każdego wkładałam ( gorczyca ziele angielskie,listek laurowy chrzan czosnek i cebulkę. Zalewa: Woda gotowana ,ocet ,cukier, sól Wkładałam do słoika ogórki i zalewałam zalewą na górkę wkładałam koper i zakręcałam . Gotowałam 10 minut od zagotowania.
Korniszony
Umyte ogórki wkładałam w słoiki z przyprawami