Sposób przygotowania:
Kostka Kokosowa
Biszkopt :
3 jajka + 2 żółtka (białka później ubijamy ) łączymy z 2 szklankami mąki , 2 łyżeczkami proszku do pieczenia + dodajemy roztopioną margarynę ze słodką śmietaną i cukrem . Miksujemy , następnie ubijamy 2 białka które łączymy drewnianą łyżką z ciastem .Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem prostokątnej blaszki .Pieczemy ok. 45 minut w 160 stopniach . Upieczony i wystudzony biszkopt kroimy w kostki dowolnej wielkości .
Przygotowanie polewy :
Na małym ogniu mieszamy :
śmietanę z cukrem pudrem kakaem i margaryną aż zgęstnieje.
Wystudzone kostki biszkoptu maczamy w wystudzonej polewie następnie obtaczamy w wiórkach kokosowych
3 jajka + 2 żółtka (białka później ubijamy ) łączymy z 2 szklankami mąki , 2 łyżeczkami proszku do pieczenia + dodajemy roztopioną margarynę ze słodką śmietaną i cukrem . Miksujemy , następnie ubijamy 2 białka które łączymy drewnianą łyżką z ciastem .Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem prostokątnej blaszki .Pieczemy ok. 45 minut w 160 stopniach . Upieczony i wystudzony biszkopt kroimy w kostki dowolnej wielkości .
Przygotowanie polewy :
Na małym ogniu mieszamy :
śmietanę z cukrem pudrem kakaem i margaryną aż zgęstnieje.
Wystudzone kostki biszkoptu maczamy w wystudzonej polewie następnie obtaczamy w wiórkach kokosowych
Mandaryna
OoOlusiaa2706