Asieczka

Asieczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Kostka z kaszy krakowskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Kostka z kaszy krakowskiej można podawać jako dodatek do wielu zup, np. ogórkowej czy rosołu.

Kostka z kaszy krakowskiej

Składniki:

Kostka z kaszy krakowskiej

 

  • 4 porcje
  • 1 szklanka kaszy krakowskiej
  • 4 szklanki wody
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • koperek i zielona pietruszka

 

Sposób przygotowania:

Kostka z kaszy krakowskiej
Do garnka wlać wodę, dodać masło, szczyptę soli, wymieszać i zagotować, dodawać stopniowo kaszę i gotować pod przykryciem na małym ogniu, aż kasza się rozklei. Pietruszkę i koperek drobno posiekać i wymieszać z kaszą, lekko posolić. Wyłożyć masę na płaską tackę i uformować prostokąt o grubości 1 cm. Zostawić, żeby zastygło, a potem pokroić w małą kostkę.

Tagi:

kasza kasze