gosiaczeksms

gosiaczeksms

Kucharz
[Przepisów: 11]

Kostka z kaszy krakowskiej lub manny

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Świetny dodatek do zup szczególnie do rosołu i czystej zupy grzybowej.

Kostka z kaszy krakowskiej lub manny

Składniki:

Kostka z kaszy krakowskiej lub manny

 

 

Sposób przygotowania:

Kostka z kaszy krakowskiej lub manny
Kaszę krakowską lub menne opłukać, po czym wrzucić do garnka z osoloną wodą i gotować do czasu aż będzie odpowiednio miękka. Podczas gotowania często mieszać. Posiekać drobno natkę pietruszki. Ugotowaną kaszę wymieszać z z posiekaną natką i łyżką masła. Całość wylać na półmisek lub tackę zwilżoną zimną wodą. Odstawić do zastygnięcia na około godzinę. Następnie pokroić w kosteczkę wielkości według upodobania. Nakładać na talerze przed nalaniem zupy. Gotowe!