Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Kostka z kaszy manny do rosołu :

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Bardzo smaczny dodatek do rosołu . Z reguły rosół podaje się z makaronem . Ja lubię odmiany.

Kostka z kaszy manny do rosołu :

Składniki:

Kostka z kaszy manny do rosołu :

 

  • 1 szklanka rosołu
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 łyżka usiekanego koperku
  • 7 łyżek kaszy manny

 

Sposób przygotowania:

Kostka z kaszy manny do rosołu :
Zagotować rosół z masłem i koperkiem . Wsypać kaszę mannę . Gotować mieszając ok. 3 minut aż zgęstnieje . Wylać do prostokątnego pudełka i zostawić do ostygnięcia, Chłodną wstawić na trochę do lodówki by dobrze zastygła. Wyłożyć na deskę do krojenia. Pokroić w kwadraciki, romby czy jak kto woli ( można Np. wycinać różne kształty za pomocą foremek do ciasteczek ). Kostki z kaszy układać na talerzach , obłożyć ozdobnie wyciętą ugotowaną marchewka . Polać wrzącym rosołem . Posypać zieloną usiekaną natka pietruszki .