Kostka z omletu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

smaczne;-)))

Kostka z omletu

Składniki:

Kostka z omletu

 

 

Sposób przygotowania:

Kostka z omletu
Jajka umyć, oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z 1 łyżką masła. Białka ubić na sztywno. Do żółtek włożyć białka, wsypać mąkę i dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła, wlać masę omletową i smażyć na małym ogniu. Wstawić patelnię na 10 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 st.C. Wyjąć omlet, wyrzucić go na deskę do krojenia. Pokroić na kwadraty 2x2 cm. Do masy na omlet można dodać 1 łyżkę ugotowanych i posiekanych grzybów. Do masy na omlet można dodać 2 łyżki utartego parmezanu. Do masy na omlet można dodać pokrojoną natkę pietruszki lub koperek.

Tagi:

jajko jajka omlet