misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Koszyczki z czarnej rzodkwi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Z sardynek jajek, cebuli i szczypiorku sporządzić pastę i doprawić do smaku przyprawami. Nałożyć je do ugotowanych rzodkwi...

Koszyczki z czarnej rzodkwi

Składniki:

Koszyczki z czarnej rzodkwi

 

  • 5 rzodkwi
  • 1 pudełko sardynek
  • 2 jajka
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżeczka oleju
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa do smaku
  • 5 łyżek oleju
  • 1 łyżka musztardy
  • sok cytrynowy

 

Sposób przygotowania:

Koszyczki z czarnej rzodkwi
Rzodkwie umyć, obrać, opłukać i wydrążyć środki od strony korzenia. Włożyć do wrzącej, osolonej wody i ugotować, kontrolując, aby się nie rozpadły. Cebulę obrać, umyć, pokrajać drobno i przesmażyć na oleju. Jajka ugotować na twardo, obrać i drobno posiekać. Szczypiorek umyć i drobno pokrajać. Z sardynek jajek, cebuli i szczypiorku sporządzić pastę i doprawić do smaku przyprawami. Nałożyć je do ugotowanych rzodkwi. Z oleju, musztardy i soku cytrynowego sporządzić sos, dodać trochę szczypiorku i polać nim nadziane rzodkwie tuż przed podaniem.

Tagi:

jajko jajka