coliina

coliina

Kuchcik
[Przepisów: 3]

kotleciki cynamonowo-miodowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

uczta dla podniebienia, kotleciki od razu zniknęły ze stołu jako pierwsze

kotleciki cynamonowo-miodowe

Składniki:

kotleciki cynamonowo-miodowe

 

Sposób przygotowania:

kotleciki cynamonowo-miodowe
Mięso doprawiamy solą i szczptą pieprzu. Formujemy z niego płaskie kotleciki. Do miseczki wlewamy 3 łyżeczki oliwy, sok i skórkę otartą z cytryny, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, 2 łyżeczki miodu, szczyptę pieprzu, pół łyżeczki cynamonu. Wszystko dokładnie mieszamy. Przygotowaną mieszanką smarujemy kotleciki z każdej ze stron i odstawiamy na pół godziny do lodówki. Grilujemy na rozgrzanym ruszcie z obu stron.

Tagi:

mięso