Sposób przygotowania:
Kotleciki drobiowe z fasolką szparagowąETAP 1:
Fasolkę szparagową obieramy - odcinamy końcówki, płuczemy, zalewamy wodą i gotujemy z dodatkiem soli (ok. 1/2 łyżeczki) do miękkości. Odcedzamy i studzimy.
ETAP 2:
Filet z kurczaka kroimy w kostkę i przekładamy do miski.
ETAP 3:
Ugotowaną fasolkę kroimy na małe kawałki i dodajemy do fileta.
ETAP 4:
Koperek płuczemy i drobno siekamy. Następnie dodajemy jajka, mąkę ziemniaczaną i przyprawę do kurczaka oraz przyprawę un. Kucharek. Wszystko razem dokładnie mieszamy.
ETAP 5:
Masę nabieramy łyżką i wykładamy na rozgrzany tłuszcz formując kotleciki. Smażymy na jasno brązowy kolor z obu stron.