Sposób przygotowania:
Kotleciki drobiowe z fasolką szparagowąETAP 1:

Fasolkę szparagową obieramy - odcinamy końcówki, płuczemy, zalewamy wodą i gotujemy z dodatkiem soli (ok. 1/2 łyżeczki) do miękkości. Odcedzamy i studzimy.
ETAP 2:

Filet z kurczaka kroimy w kostkę i przekładamy do miski.
ETAP 3:

Ugotowaną fasolkę kroimy na małe kawałki i dodajemy do fileta.
ETAP 4:

Koperek płuczemy i drobno siekamy. Następnie dodajemy jajka, mąkę ziemniaczaną i przyprawę do kurczaka oraz przyprawę un. Kucharek. Wszystko razem dokładnie mieszamy.
ETAP 5:

Masę nabieramy łyżką i wykładamy na rozgrzany tłuszcz formując kotleciki. Smażymy na jasno brązowy kolor z obu stron.