Sposób przygotowania:
Kotleciki drobiowe z pieczarkami i szczypiorkiem
Pierś myjemy , osuszamy i kroimy w mniejsze kawałki do zmielenia. Mielimy pierś.
Pieczarki myjemy i ścieramy ta tarce ( jarzeniówka) Starte pieczarki smażymy na patelni ( Bez tłuszczu , mokre były więc jakby eis poddusiły pod przykrywką. Zostawiłam je na 15 minut aby wystygły.
Pieczarki sobie stygną, a ja w tym czasie myje szczypiorek i kroje go po czym dodaje do zmielonej piersi. Dodaje ostudzone pieczarki i przyprawy ( paprykę , sól i pieprz).
Farsz mieszam.
Papier do pieczenia pocięłam w kwadraciki i pookładałam na dużej patelni, weszły mi cztery.Na papier kładłam łyżką farsz, formowałam kotleciki. Przykryłam je pociętym papierem i smażyłam bez tłuszczu pod przykrywką. Poczekałam , aż się przyrumienia z obu stron.
Podawałam z surówką zrobioną z ogórka rzodkiewki sałaty i szczypiorku polanej sosem winegret.