Sandra_Mazur

Sandra_Mazur

Kucharz
[Przepisów: 24]

Kotleciki po azjatycku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

w sam raz dla znawców dobrego smaku

Kotleciki po azjatycku

Składniki:

Kotleciki po azjatycku

 

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki po azjatycku
Mięso mielimy w maszynce.Mieszamy je z żółtkami.Kroimy drobno cebulę i paprykę.Czosnek przeciskamy przez praskę, imbir ścieramy na drobnej tarce.Na patelni podgrzewamy olej słonecznikowy i smażymy cebulę, czosnek, imbir i paprykę. Po 3 minutach ciągłego mieszania odstawiamy warzywa do ostygnięcia.Liście kolendry siekamy i dodajemy do mielonego mięsa.Następnie dodajemy podsmażone warzywa, sól, pieprz i dokładnie mieszamy.Masę wkładamy do lodówki na ok. ½ godziny.Lepimy kotleciki, smarujemy olejem sezamowym i grillujemy je 5-7 minut, od czasu do czasu odwracając. Bardzo dobre są podawane z ryżem,sosem chili czy ketchupem