Sposób przygotowania:
Kotleciki rybne wg -Natka-
Filety z mintaja pozostawiamy w temperaturze pokojowej aby rozmarzły oraz myjemy je. Następnie skrapiamy je sokiem z połowy cytryny i nacieramy przyprawą warzywną oraz odstawiamy do lodówki na ok pół godziny. Po tym czasie drobno siekamy filety bądź mielimy w maszynce. Płatki owsiane zalewamy gorącym mlekiem i odstawiamy na kilka minut aby rozmiękły. Do jednej miski wrzucamy posiekane i odciśnięte z nadmiaru wody filety, odciśniętego z oleju tuńczyka, trzy drobno pokrojone jajka na twardo oraz odciśnięte z mleka płatki owsiane a także posiekaną natkę pietruszki. Całość doprawiamy solą i pieprzem oraz mieszamy na jednolitą masę. Aby "zagęścić" masę możemy do niej dodać ok. 1/3 szklanki bułki tartej. Z masy rybnej formujemy kotleciki i obtaczamy je w tartej bułce. Kotleciki smażymy na oleju ok 3 minut z każdej strony. Kotleciki podajemy z ryżem bądź ziemniakami. Smacznego!