juliet

juliet

Starszy Kucharz
[Przepisów: 24]

Kotleciki rybne na szpinaku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Delikatne w smaku,soczyste kotlety rybne

Kotleciki rybne na szpinaku

Składniki:

Kotleciki rybne na szpinaku

 

  • 300 g filetów z ryb (tilapia, dorsz, mintaj)
  • cebula
  • 1 białko
  • koperek
  • czosnek
  • sól, pieprz
  • mąka razowa
  • szpinak mrożony
  • olej/oliwa

Sposób przygotowania:

Kotleciki rybne na szpinaku
Filety przemielamy wraz z cebulą na jednolita mase. Dodajemy 2-3 zabki czosnku, sól, pieprz (lub inne przyprawy wg uznania). Wbijamy białko z jaja oraz ,jesli masa jest zbyt rzadka, mąkę razową. Formujemy podłuzne ruloniki , ktore obtaczamy w mące. Szpinak przygotowujemy w sprawdzony przez siebie sposob- kazdy ma inne upodobania . Kotleciki smazymy na rumiany kolor i podajemy z gotowym szpinakiem i ryżem brązowym. Smacznego!

Tagi:

ryba ryby szpinak