Sposób przygotowania:
Jagły na dzień dobry
Kaszę wsypujemy do garnka, zalewamy wrzątkiem, gotujemy minutę, odcedzamy, płuczemy na sicie pod bieżącą wodą i wrzucamy do garnka.
Zalewamy szklanką wody, dodajemy rabarbar pokrojony w drobną kosteczkę (bez obierania skórki).
Gotujemy 10 min na małym ogniu a następnie zostawiamy pod przykrywką na kolejne 10 min by kasza spęczniała i doszła.
Ugotowaną kaszę mieszamy z posiekanymi suszonymi owocami i doprawiamy do smaku miodem.
Zalewamy szklanką wody, dodajemy rabarbar pokrojony w drobną kosteczkę (bez obierania skórki).
Gotujemy 10 min na małym ogniu a następnie zostawiamy pod przykrywką na kolejne 10 min by kasza spęczniała i doszła.
Ugotowaną kaszę mieszamy z posiekanymi suszonymi owocami i doprawiamy do smaku miodem.