dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Jagły na dzień dobry

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Bardzo zdrowa i pożywna kasza jaglana, ugotowana z dodatkiem rabarbaru a podana z suszonymi owocami i miodem.

Jagły na dzień dobry

Składniki:

Jagły na dzień dobry

 

Sposób przygotowania:

Jagły na dzień dobry
Kaszę wsypujemy do garnka, zalewamy wrzątkiem, gotujemy minutę, odcedzamy, płuczemy na sicie pod bieżącą wodą i wrzucamy do garnka.

Zalewamy szklanką wody, dodajemy rabarbar pokrojony w drobną kosteczkę (bez obierania skórki).

Gotujemy 10 min na małym ogniu a następnie zostawiamy pod przykrywką na kolejne 10 min by kasza spęczniała i doszła.

Ugotowaną kaszę mieszamy z posiekanymi suszonymi owocami i doprawiamy do smaku miodem.