ewasng

ewasng

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 267]

Kotleciki rybne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kotleciki rybne idealnie pasują na piątkowy obiad podane z surówką. Chrupiące, rumiane i zdrowe. Polecam.

Kotleciki rybne Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotleciki rybne

 

  • 40 dag ryby w kostce
  • 1 czerstwa bułeczka
  • 1 jajko
  • 1 mała cebulka
  • 1 łyżka szczypiorku
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • Dodatkowo:
  • bułka tarta do obtoczenia
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kotleciki rybne
Rozmrożoną rybę drobno posiekać. Bułeczkę namoczyć w wodzie, potem odcisnąć i dodać do ryby. Cebulę drobno posiekać i razem ze szczypiorkiem, jajkiem, natką pietruszki i sokiem z cytryny dodać do ryby. Wymieszać. Na koniec dodać przyprawy i wymieszać. Z masy uformować kotleciki. Obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na rumiano z obu stron na oleju.
Kotleciki rybne
Rybę rozmrozić, osączyć i drobno posiekać
Kotleciki rybne
W miseczce wymieszać wszystkie składniki i doprawić
Kotleciki rybne
Z masy uformować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej
Kotleciki rybne
Kotleciki smażyć na rumiano z obu stron na oleju