Sposób przygotowania:
Kotleciki sojowe z posypką
Uprzednio namoczone w wywarze warzywnym kotleciki (patrz rosół wegetariański), maczać w jajku a potem w bułce tartej (najlepiej zrobionej przez siebie). Czyli zwyczajna ponierka jak do schabowego. Kotleciki smażyć na oleju roślinnym na piękną złocistą barwę. Osobno na małej potelni zrumienić słonecznik (bez tłuszczu). Słonecznik najlepiej jest rozdrobnić w moździeżu, żeby nie chrupał tak bardzo w zębach. No chyba że ktoś lubi :). Gotowe kotleciki podawać z ziemniakami z wody. Ziemniaczki do smaku można polać roztopionym masłem z cebulką i, tak jak ja dziś, z sałatką z pomidora (gdyż to ulubiona sałatka mojego męża).Przed podaniem posypać kotleciki słonecznikiem zmieszanym z odrobiną soli.
Palce lizać!
Palce lizać!