WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1514]

Kotleciki szuszu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotleciki szuszu czyli kotleciki drobiowe z piersi kurczaka smażone w cieście z dodatkiem jogurtu naturalnego lub śmietany, mąki ziemniaczanej i przypraw. Są bardzo soczyste i mięciutkie.

Kotleciki szuszu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotleciki szuszu

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki szuszu

ETAP 1:

Pierś z kurczaka pokroić na kilka mniej więcej równych kawałków. Delikatnie je rozbić pozostawiając grubość ok 1cm.

Żółtko, jogurt i mąkę ziemniaczaną umieścić w misce. Dodać 2 łyżki oleju, sól, pieprz, papryki i dokładnie rozmieszać.

Do przygotowanego ciasta włożyć kawałki kurczaka i dobrze obtoczyć. Pozostawić na około godzinę w lodówce.

Następnie smażyć na oleju na rumiano.

Podawać z dowolnymi dodatkami.

Kotleciki szuszu
Kotleciki szuszu w trakcie smażenia na patelni.
Kotleciki szuszu
Mięso z kurczaka zanurzone w cieście jajeczno-jogurtowym
Kotleciki szuszu
Pierś z kurczaka pokrojona na mniejsze kotleciki
Kotleciki szuszu
Składniki na ciasto do kotlecikow umieszczone w misce