Sposób przygotowania:
Ostre kąski z kurczaka w cieście naleśnikowym
Filet z piersi kurczaka kroimy na płaskie fileciki. Mięso dokładnie przyprawiamy przyprawami - przyprawą do kurczaka, ostrą czerwoną papryką, curry, czosnkiem granulowanym i liściem lubczyku. W osobnej misce przygotowujemy ciasto naleśnikowe.
Do mąki wbijamy jajka i wlewamy mleko. Dodajemy majonez i przyprawiamy solą, pieprzem i szczyptą curry. Dokładnie mieszamy. Ciasto musi być minimalnie gęstsze niż te na tradycyjne naleśniki.
Do ciasta przekładamy kawałki kurczaka. Dokładnie je zatapiamy i odstawiamy do lodówki na 1 godzinę.
Po tym czasie kawałki kurczaka smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Podajemy z sosem czosnkowym.
Do mąki wbijamy jajka i wlewamy mleko. Dodajemy majonez i przyprawiamy solą, pieprzem i szczyptą curry. Dokładnie mieszamy. Ciasto musi być minimalnie gęstsze niż te na tradycyjne naleśniki.
Do ciasta przekładamy kawałki kurczaka. Dokładnie je zatapiamy i odstawiamy do lodówki na 1 godzinę.
Po tym czasie kawałki kurczaka smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Podajemy z sosem czosnkowym.