Pobitegarybarbary

Pobitegarybarbary

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 265]

Piersi z kurczaka w cieście miodowo-musztardowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Szybkie do przygotowania danie. Podaję je w towarzystwie ziemniaków i surówki. Fajna propozycja na niedzielny obiad.

Piersi z kurczaka w cieście miodowo-musztardowym

Składniki:

Piersi z kurczaka w cieście miodowo-musztardowym

 

  • 2 piersi z kurczaka,
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej,
  • 2 jajka,
  • 3 łyżeczki musztardy delikatesowej,
  • 3 łyżeczki miodu,
  • 2 ząbki czosnku,
  • sól, pieprz,
  • 1 łyżka przyprawy w płynie „maggi”,
  • 1 łyżka tymianku,
  • tłuszcz do smażenia.

Sposób przygotowania:

Piersi z kurczaka w cieście miodowo-musztardowym
Mięso z kurczaka kroimy na mniejsze porcje tak, żeby powstały 4 porcje. Solimy i pieprzymy. Jajka rozkłócamy widelcem. Powoli dodajemy mąkę. Mieszamy na jednolitą masę. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, miód, przyprawę w płynie i tymianek. Solimy i pieprzmy.

Piersi maczamy w cieście, smażymy na rumiano.