Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka w cieście
Pierś z kurczaka dokładnie myjemy, osuszamy, Następnie kroimy ją na mniejsze kawałki.
Do miski wbijamy duże jajko. Dodajemy przyprawy i dokładnie roztrzepujemy. Wlewamy mleko i dodajemy mąkę. Ponownie bardzo dokładnie roztrzepujemy, by nie powstały grudki. Do miski z ciastem wkładamy pokrojoną pierś z kurczaka i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 2-3 godziny ( dzięki temu mięso przejdzie aromatem przypraw).
Tak przygotowaną pierś smażymy na niewielkiej ilości ilości oleju na złoty kolor z każdej strony. Podajemy np. z ziemniakami i sałatką.
Do miski wbijamy duże jajko. Dodajemy przyprawy i dokładnie roztrzepujemy. Wlewamy mleko i dodajemy mąkę. Ponownie bardzo dokładnie roztrzepujemy, by nie powstały grudki. Do miski z ciastem wkładamy pokrojoną pierś z kurczaka i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 2-3 godziny ( dzięki temu mięso przejdzie aromatem przypraw).
Tak przygotowaną pierś smażymy na niewielkiej ilości ilości oleju na złoty kolor z każdej strony. Podajemy np. z ziemniakami i sałatką.
łydy1598