agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Kotleciki z cukinii

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kotleciki z cukinii pyszne, bez mięsa, szybkie w wykonaniu

Kotleciki z cukinii

Składniki:

Kotleciki z cukinii

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki z cukinii
Przygotować niezbędne składniki. Cukinię umyć dokładnie pod bieżącą wodą, osuszyć cukinię i obrać cienko ze skórki, aby nie tracić wartości odżywczych, zetrzeć na tarce o grubych otworach solidnie odcisnąć sok. Dodać mąkę ziemniaczaną oraz pszenną, następnie dodać jajko, sól, wetrzeć cebulę, wymieszać całość. Smażyć z obu stron na złoto. Po usmażeniu na chwilę położyć na talerz z papierowym ręcznikiem, żeby odsączyć nadmiar tłuszczu. Podawać z ketchupem pikantnym, ozdobić pomidorem. Placuszki smakują wyśmienicie.