KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Kotleciki z dorsza.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Chrupiące kotleciki z dorsza.

Kotleciki z dorsza. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kotleciki z dorsza.

 

  • 150 gr dorsza,
  • gałązka natki pietruszki,
  • kilka kropli cytryny,
  • jajko przepiórcze,
  • 2 łyżki suszonej smażonej cebuli,
  • sól, pieprz do smaku,
  • mąka,
  • panierka panko,

Sposób przygotowania:

Kotleciki z dorsza.
Filet z dorsza myjemy, osuszamy i kroimy drobno, doprawiamy wszystkimi przyprawami, dokładnie mieszamy i formujemy małe kotleciki. Gotowe obtaczamy w mące, jajku i panierce panko, smażymy na gorącej oliwie na złoty kolor, usmażone odsączmy z tłuszczu i podajemy z dodatkiem zieleniny, do dania pasuje jako dodatek lampka białego wytrawnego wina. SMACZNEGO.
Kotleciki z dorsza.
Dorsza z pietruszką dokładnie siekamy i mieszamy z wszystkimi przyprawami.
Kotleciki z dorsza.
Dodajemy koniecznie suszoną smażoną cebulę.
Kotleciki z dorsza.
Formujemy okrągłe kotleciki i obtaczamy w panierce.

Tagi:

jajko jajka dorsz