Klaudynka

Klaudynka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 125]

Kotleciki z jajek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przepyszne kotleciki, pasują prawie do kazdego dania, można jeść też samodzielnie, bardzo szybkie w przygotowaniu.

Kotleciki z jajek Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kotleciki z jajek

 

  • 4 jajka ugotowane na twardo

 

  • odrobina szczypiorku

 

  • szczypta soli i pieprzu

 

  • 1 bulka, najlepiej czerstwa

 

 

  • 2-3 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Kotleciki z jajek
Jajka obieramy, kroimy i rozdrabniamy tłuczkiem. Szczypior myjemy i kroimy, dodajemy do jajek. Bułkę namaczamy w wodzie przez ok 30 min, odsączamy, dodajemy i znów wszystko rozdrabniamy. Doprawiamy masę, formujemy z niej kotleciki i obtaczamy je w bulce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia.
Kotleciki z jajek
pyszne i szybkie w przygotowaniu
Kotleciki z jajek
Kotleciki z jajek

Tagi:

jajko tarta jajka