Sposób przygotowania:
Kotleciki z kalafiora
Kalafiora podzielić na różyczki i ugotować na miękko. Ugotowanego kalafiora dobrze osączyć i wystudzić. Następnie rozgnieść widelcem. Dodać jajka, 4 łyżki bułki tartej i posiekaną natkę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać (masa jest nieco rzadka ale bo obtoczeniu w bułce ładnie sie trzyma).
Z masy uformować płaskie kotleciki i dokładnie obtoczyć je w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Osączyć na papierowym ręczniku.
Podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie surówka z kalarepki i pieczone ziemniaczki.
Z masy uformować płaskie kotleciki i dokładnie obtoczyć je w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Osączyć na papierowym ręczniku.
Podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie surówka z kalarepki i pieczone ziemniaczki.